1873 - 1878 yıllarında Hacı Ömer Efendi tarafından yaptırılan yapı, geçmişte "Yolcu Hanı" olarak kullanılan; zemin kattı depo ve ahır, üst kattı ise yolcuların konaklaması amacıyla inşa edilmiştir. Read more.
Kimin tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. Hanın avlusunda kurulu Yörük Çadırı, sağ tarafta bulunan merdivenlerden inince keymıh taşın kokusunu bir anda içinizde hissedebilirsiniz. Read more.
1562 yılında dönemin Sadrazamı Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Millet Hanı, 2003 yılında Gaziantep'li İşadamı Mustafa Geylani tarafından restore edilerek Gaziantep'e kazandırılmıştır. Read more.
Gaziantep hanları arasından zengin giriş kapısı ile ayrılmaktadır. Memluklu ve Zenği üslubunu yansıtan giriş kapısı siyah ve beyaz taşlardan güneş ışıklarını andıracak biçimde tasarlanmış. Read more.
1757–1785 yılları arasında yapıldığı sanılan ve 2 kattan oluşan, yapımında siyah ve sarımtırak renkte küfeki kesme taş kullanılmıştır. Kömürde Türk Kahvesini İçmeyi Unutmayın ! Read more.
1885 yılında Halep Valisi Cemil Paşa’nın emriyle halktan alınan vergilerle inşa ettiği, vergi veremeyen halkın inşaatında çalıştığı, çalışamayanların ise han bitimine kadar gelip dualar ettikleri.. Read more.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde ve Antep Şer’i Mahkeme Sicilleri’nde geçmektedir. Bu kaynaklardan yola çıkılarak Tuz Hanı’nın 16. yüzyılın sonlarında yapıldığı düşünülmektedir. Read more.
Misafirlerini sabun kokusuyla karşılayan; 1823’te yapıldığı uzun süre sabun imalat yeri olarak kullanıldığı günümüzde ise yöresel lezzetlerin bir arada sunulduğu bir mağazaya dönüştürülmüştür. Read more.